www.dado-music.com - Muzička radionica Dado-music, Bihaćki festival narodne muzike i Sevdah Fest "Bihać 2008."


     Wien, 27.02.2010.- Ukupan pobjednik prvog Festivala narodne muzike "Wien-Bihać 2010." je Sakib Ahčić Sake. Ovom pobjedom on je ostvario pravo na direktno učešće na ovogodišnjem Festivalu narodne muzike "Bihać 2010.", te besplatno snimanje CD-a u studiju "Dado-music" .
   Drugo mjesto stručnog žirija osvojio je Nihad Avdić-Nido. Uz osvojeno mjesto ostvario je pravo direktnog učešće na Sevdah Festu "Bihać 2010.", te besplatno snimanje jedne pjesme u studiju "Dado-music".
   Treće mjesto stručnog žirija podijelila su dvojica takmičara: Fenzija Nakičević i Jasmin Haračić. Njihove nagrade su beplatno snimanje po jedne pjesme u studiju "Dado-music".
   Inače, ovaj prvi po redu Fest "Wien-Bihać 2010" pamtiće se po sudjelovanju 15 finalnih takmičara i izuzetno dobroj organizaciji.
   Predstavnici bečkih medija se slažu u ocjeni da je ovo do sada najbolje organizovana muzička manifestacija u gradu na Dunavu. Festival je održan u restoranu "Vindobona", a o velikom interesovanju posjetilaca svjedoči i podatak da je vani ostalo nekoliko stotina onih koji nisu imali sreću nabaviti ulaznice.


  Na slici: poznati muzički menadžer Jakov, pobjednik Festa Sakib Ahčić-Sake i Direktor Festvala "Bihać" Dilvad Felić-Dado

  Na slikama: Nihad Avdić-Nido, Jasmin Haračić, , Fenzija Nakičević i Dilvad Felić-Dado

  Na slikama: Dilvad Felić, pjevač Dino i Seno Bjelinac, direktor Festivala u Beču. Dado Felić je odlučio da za Dinu besplatno uradi jednu pjesmu, iako nije bio među nagrađenim pjevačima. Desno: u Restoranu "Vindobona", po ocjeni prisutnih, desiila se do sada najveća muzička priredba.

   Dilvad Felić-Dado i Asim Bajrić posjetili su u Beču muzičku legendu Jovicu Petkovića. Tom prilikom Dado Felić je utučio Jovici Zlatnu plaketu za životno djelo: Desno: U Beču čeka transplantaciju srca Bišćanka Alma Hadžić. Velika sredstva za troškove transplantacije osigurana su širokom humanitarnom akcijom ljudi dobroga srca. Ovojj akciji prikupljanja sredstava pridružio se i Dilvad Felić-Dado, koji je Festival u Beču iskoristio i za akciju prikupljanja novca za Almu Hadžić. Tako je u festivalskom ozračju prikupljeno 2.870 eura za Almu. Na slici desno je Dado sa Almom i njenom majkom, koje su pratile festival.

Slide show: Fotografije sa Festivala narodne muzike "Wien-Bihać 2010"

150 fotografija