www.dado-music.com - Muzička radionica Dado-music, Bihaćki festival narodne muzike i Sevdah Fest "Bihać 2008."

redesigned by studio 2T, `08.
  Foto-galerija ...
  novo: 1. Foto-galerija sa dočeka Muzičke Nove,
           2008.godine u Bihaću
>>


   Nebrojeni su koncerti koje je Dado odsvirao sa Halidom Muslimovićem, kao i velik broj hitova napisanih za Halida. Osim saradnje veže ih i dugogodišnje prijateljstvo. Na slici vidimo ova dva umjetnika kako svojim savjetima i iskustvom pomažu novoj estradnoj zvijezdi Džedi Majstoroviću, koji je od nedavno takođe član velike muzičke porodice DADO-music. Sudeći po osmjesima ove trojke, Džedo će uskoro zasjati na estradnom nebu.

   Svakodnevno u ovom studiju srećemo najzvučnija estradna imena ali i predstavnike najeminentnijih medija. Na slici vidimo Bubija, Nemdžu, Dadu i Kemala (sa juniorom) na jednoj od konferencija za novinare.

   Nakon ulaska u finale OBN Talenata Nermin Redžić-Bubi na radost mnogih svojih fanova snimio je CD baš u ovoj muzičkoj produkciji, pod nazivom "Bubice". Među prvima na uspjehu mu je čestitala primadona BiH-scene Hanka Paldum.

   Poznato je da je Dado pomogao mnogim mladim umjetnicima na putu do uspjeha. Pored mladih tu su svakako i najmlađi. Desetogodišnji Adem Hasagić, kao predstavnik Bosne i Hercegovine osvojio je titulu najboljeg harmonikaša u svojoj kategoriji na prestižnom međunarodnom takmičenju u Parizu.
  Kao nagrada za zavidan uspjeh bila mu je i mogućnost nastupa u revijalnom dijelu Bihaćkog festivala.

   I ovdje vidimo jednog mladog muzičkog fenomena. Dječak na slici se zove Ado i rođeni je sin Dade Felića. Ado je izuzetno talentiran za muziku i sigurno će nastaviti stopama proslavljenog oca.

   Saradnja između Erne Džeba i Dade je počela mega hitom "Neznanka", koja je za kratko vrijeme postala ne samo vodeća na mnogim top-listama, već i sastavni dio repertoara čak i najpopularnijih pjevačica u regionu.

Svaki svoj boravak u Bihaću nezamjenjiva Hanka Paldum iskoristi da posjeti dugogodišnjeg prijatelja i saradnika. Uskoro će Hankini fanovi imati priliku čuti pjesmu "Odeš li" koju je Dado s ponosom uradio za Bosansku primadonu.

Sigurno je jedan od najboljih pjevača u regionu i Šeki Bihorac. Bratski stisak ruku najbolji je pokazatelj odlične saradnje i iskrenog prijateljstva.

Svoje velike uspjehe u karijeri u saradnji sa Dadom napravio je divni momak i odlični pjevač Mirso Čomaga.

Nebrojeni su humanitarni koncerti i akcije koje je organizirao ili na koje se rado odazvao Dado Felić. Isto tako Dado je besplatno uradio desetine kompozicija. Tako je pomogao i OBN zvijezdi Jasminu iz Sarajeva, koji je, iako slijep, veliki pjevački talenat.

Uz Šemsu i Amelu, Zehra Bajraktarević je jedna od najboljih interpretatorki u regionu. I Zehra u svom repertoaru pjeva veliki broj pjesama potpisanih imenom ovog muzičkog umjetnika.

Pobjedom na Festivalu narodne muzike "Bihać 2001" Elvira Rahić je samo još više potvrdila svoje pjevačke kvalitete i sigurno učvrstila mjesto među estradnim velikanima. Još od tih dana uspostavljeno je trajno prijateljstvo i saradnja sa Dadom. Na slici je i jedna od najvećih legendi muzičke scene Kemal Malovčić, koji, takođe, već godinama sarađuje sa Muzičkom produkcijom DADO-music.