www.dado-music.com - Muzička radionica Dado-music, Bihaćki festival narodne muzike i Sevdah Fest BiH

redesigned by studio 2T, `08.
Nagrade

  Dilvad Felić - Dado je jedan od najnagrađenijih i najboljih folk autora iz BiH, za svoj rad dobio je nebrojena priznanja,  kao što su: hit godine, autor godine, kompozitor godine, projekat godine i mnoga druga priznanja sa festivala, muzičkih manifestacija, kao i od novinskih agencija i radio televizijskih stanica.

  U dugogodišnjoj i uspješnoj karijeri Dado je nagrađivan sa gotovo svim najvećim muzičkim priznanjima.

  Zidovi Studija DADO-music odavno su postali pretijesni za brojne plakete i priznanja ovog, jenog od najuspješnijih autora u regionu.

  Gotovo da i nema muzičke manifestacije, muzičkog priznanja, top-liste najeminentnijih RTV centara i pisanih medija na kojima Dado nije nagrađivan.

  U jednoj od najslušanijih muzičkih emisija "Vatrene noći" Radio Bihaća nekoliko godina za redom dodijeljena su mu priznanja za najboljeg tekstopisca, komopozitora, kao i aranžera.
  Na slici vidimo jedno od tih priznanja za najboljeg tekstopisca i kompozitora, prema ocjeni slušalaca "Vatrenih noći", za 2002. godinu.

  
U kategoriji "estradna ličnost godine" VEČERNJIH NOVINA, zatim "kompozitor godine" i "projekat godine" NTV 101 Sanski Most, kao i "najuspješniji autor" po ocjeni slušalaca Radio Studio D Srebrenik, Dado je samo dopunio vitrinu muzičkih trofeja.

  
U čestim intervjuima Dilvad Felić-Dado s ponosom ističe da su mu, pored nebrojenih nagrada i priznanja, ipak najveća umjetnička i moralna nagrada slike sa stotinama najvećih zvijezda, ali i pjevača i umjetnika koji uz Dadinu pomoć prave svoje prve korake na estradi. Te slike nisu samo dokaz saradnje i povjerenja Muzičkoj produkciji DADO-music, već i dokaz iskrenog prijateljstva, koje je ipak vrednije od najvrijednijih nagrada.